Haftanın Fırsatları
Haftanın FırsatlarıTümünü Göster
 

YAĞLAR

Kozmetik için yağlar saç ve cilt bakım ürünlerinde saç ve yüz bakım yağları, iksir yağları şeklinde ve rujlarda, dudak balsamlarında, nemlendiricilerde ve serumlarda ana bileşen olarak kullanılır. Kepek, kuru saç derisi gibi sorunları iyileştirmeye yardımcı olan argan yağı gibi kozmetik bitkisel yağlar içeren saç ürünlerine artan talep, kozmetik yağlar alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarının yoğunlaşmasını sağlıyor.

Doğal kaynaklardan elde edilen bu ürünler, kozmetik bitkisel yağlar ve kozmetik hayvansal yağlar olarak sınıflandırılıyor. Fayda anlamında kozmetik hayvansal yağlar da yararlı ürünler olsa da, son yılarda yaygınlaşan vegan akımı bitkisel ürünlerin kullanımının artmasını sağlıyor.

Kozmetik yağ çeşitleri

Kozmetik yağ çeşitleri sadece bu iki sınıfla sınırlı olarak kalmıyor, parafin yağı, likit petrol yağı, beyaz yağ gibi mineral yağlar da kozmetik amaçlı olarak kullanılabiliyor. Bunlardan en bilineni ise oldukça tamamen tesadüfe dayalı olarak bulunan Vazelindir. Vazelin, Amerika'daki petrol kuyularında çalışan işçilerin ayaklarında oluşan yaraların ve deri çatlaklarının, tamamen tesadüf eseri ayaklarına yapışan jel kıvamındaki petrol ürünü tarafından iyileşme göstermesi ile keşfediliyor ve kullanılmaya başlanıyor. Kokusuz ve renksiz bu doğal mineral yağ zamanla kozmetik dünyasının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kozmetik dünyasının en popüler kozmetik bitkisel yağlar ligine göz atacak olursak, temel olarak aşağıdaki 5'linin başı çektiğini görebiliriz.

Hindistancevizi yağı

Son zamanlarda hindistancevizi yağı, hem cilt hem de saç bazlı kozmetik ürünlerde özellikle popüler bir yağ haline geldi. Çürükleri ve hatta cilt enfeksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahiptir.

Zeytin yağı

Zeytinyağının temel kimyasal bileşenleri arasında palmitik asit, E vitamini, strearik asit, polifenoller, linoleik asit, karotenoidler, Oleik Asit (omega 9), skualen bulunur ve günümüzde çok çeşitli losyonlarda, şampuanlarda, cilt kremlerinde ve diğer kozmetik ürünlerde ana bileşen olarak kullanılmaktadır.

Soya Yağı

Soya yağı, Glycine Soja bitkisinden elde edilir. Soya fasulyesi bir baklagil türüdür. Çok sayıda omega-6 asit ve amino asit içerirler. Soya fasulyesi yağı temel olarak linoleik asit, linolenik asit, doymuş asit ve oleik asitten (omega-9) oluşur.

Avokado yağı

Avokado yağı oldukça nüfuz edici bir kaliteye sahiptir. Bu, masaj kremlerinde ve vücut kremlerinde kullanım için idealdir çünkü besleyici etkileri cildinize kadar sızabilir. Aynı zamanda onu her türlü duş kremi ve sabunlarında kullanıma uygun hale getiren zengin köpürme özelliklerine sahiptir.

Palm Yağı

Elaeis guineensis adı verilen palmiye ağacından çıkarılır. Köpürme ve nemlendirme özelliklerine sahiptir ve bu sebeple güzellik endüstrisi tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

YAĞ ÇEŞİTLERİ

Kozmetik dünyasının vazgeçilmez bileşenlerinden olan yağlar hiçbir zaman popülaritesini yitireceğe benzemiyor.

Vitamin Kozmetik, %100 orjinal ürün garantisi ile Yağlar kategorisi altında en çok talep gören kozmetik yağ ürünlerini kapınıza getiriyor.